8.7.1942 – 26.6.2017 Loimaa

Hannu Knuutila oli yksi Sarka-museon perustajista.
Lions Club Loimaa/Kosket jäsenenä 35 vuotta.
Neljä vuotta ympäristölautakunnan jäsenenä.
Jäsenenä Loimaan Yrittäjien hallituksessa, puheenjohtajana 1989-1992.
Kulttuuripalkinto Alpo Jaakolan leipätytön sulhanen v. 2007.

Hannu Knuutilan nimi löytyy Guinnessin ennätyskirjasta maailman suurimman puukon, sekä maailman suurimman potkukelkan valmistajana poikiensa Villen ja Kallen kanssa. TV-3 teki ohjelman Knuutiloiden potkukelkoista vuonna 1997.

Hannu oli innovatiivinen edelläkävijä maanviljelijänä sekä yrittäjänä. Muun työn ohella hän toimi niin lasi- ja kuvataiteilijana kuin kuvanveistäjänäkin. Hannu osallistui moniin kulttuuria edistäneisiin talkoisiin Loimaan seudulla.

”Laulu se on ollut minun iltojeni ilo”. Hannu oli mukana mieskuoro Loimaan laulajissa kolmisenkymmentä vuotta, osan tuosta ajasta kuoronjohtajana. Kuoro esiintyi pohjoismaiden ja Euroopan lisäksi Yhdysvalloissa. Kannel-kuoron johtajaksi häntä pyydettiin vuonna 2003.
Knuutila myös sävelsi. Loimaan Mieskuoron ohjelmistoon kuului mm. Hannun sävellys Tähtiyö 1980-luvun lopulta. Hannun kirjoittamaan teokseen Kellojen kertomaa on sisällytetty hänen sävellyksensä ”Loimaan kirkon kellot”, jonka hän teki kellojen äänistä.

Knuutilan Tiffany-, mosaiikki- ja lasinsulatustöitä on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä, näistä suurimmaksi jäi näyttely Helsingin Tuomiokirkon kryptassa vuonna 2008.

Teoksia yksityiskokoelmissa sekä esimerkiksi Loimaan seurakunnan kokoelmassa, Loimaan Seudun omaishoitajien tiloissa sekä Loimaan taidemuseon kokoelmassa.

Julkaisut

  • Matkan varrella, Hansabook, Vantaa 2015
  • Kellojen kertomaa, Loimaa 2016 (toimittanut postuumina Hannu Knuutilan omaiset)