Markku Haanpää, s. 1978 Jalasjärvi, asuu ja työskentelee Loimaalla. Kuvataiteilija AMK, Turun Taideakatemia / AMK, kuvataiteen koulutusohjelma 2003-07. Toimii aktiivisena kuvataiteen tekijäni ja toimijana mm. Turun Taiteilijaseuran hallituksessa.

Haanpää työskentelee maalauksen, taidegrafiikan, kuvanveiston ja installoinnin parissa. Työstettävä tekniikka tarkentuu tilan ja tematiikan mukaisesti, mutta usein hän yhdistää eri tekniikoita rohkeasti ja kokeilevasti. Työskentelyä ohjaa intuitio ja tarve löytää ne otollisimmat sattumat, jotka ohjaavat prosessia eteenpäin.

Työskentelyssä on mukana luonnollisuus, niin maaliaineen tapahtumina kuin aihepiirissäkin. Haanpää ei pitäydy jo opitun mukavuudessa, vaan haastaa itsensä kerta toisensa jälkeen uuden äärelle, etsien käyttämiensä medioiden uusia näkyjä.

Luonnon kunnioitus ja suojelu on taiteilijalle tärkeää ja hän onkin pitänyt näyttelyitä, joiden moniosaisten installaatioiden teosmyynti on ohjattu suojeltavien metsäalueiden hankintaan. Haanpää on myös pohtinut taiteellisen työskentelyn hiilijalanjälkeä ja etsinyt yksilötason keinoja pienentää sitä merkittävästi, harjoittaen taiteellista ympäristöaktivismiaan, hankkimalla mm. metsäalueita.

”Maa-maalaus, Lupa laskeutua”, 2019, savi ja akryyli kankaalle, 250 x 211 cm.

Kokonaisuudesta ”Kasvio”; ”Pihasaunio ja pietaryrtti”, 2019, muste paperille, 75 x 58 cm.