Liisa Kaarsalo on taidegraafikko, taidemaalari, kuvaamataidon opettaja ja valokuvaaja. Hän oli herättämässä taideseuraa henkiin 1960-luvun lopussa. Hän osallistui kantavana voimana Loimaan Taideseuran työhön ja toimi johtokunnan jäsenenä ja sihteerinä 15 vuotta, jotka olivat varsin työntäyteisiä.

Valokuvaajana Liisa Kaarsalo dokumentoi tiiviisti seuran toimintaa. ”Liisalla oli aina kamera kädessä.” Taiteilijana Liisa Kaarsalo nousi esiin seuran näyttelyissä, jopa niin, että lehtiartikkeleissa saatettiin mainita hänen töittensä puuttuminen. Häntä kaivattiin, koska hän oli ”huomattavimpia seuran taiteilijoita”.

Opiskeltuaan Helsingissä ensin Vapaassa taidekoulussa ja Markkinointi-instituutin somistajakoulussa, Liisa valittiin Mainosgraafikkojen kouluun, missä hänelle tärkeitä opettajia olivat muun muassa Erik Bruun, Kaj Franck ja Björn Landström. Graafikoksi Liisa valmistui 1958.
Pian opintojen alettua alkoi myös työnteko. Siihen sisältyi aikakauslehtien ja erilaisten julkaisujen kuvittajana ja piirtäjänä toimiminen. Mainosyhtymä Oy:n mainospiirtäjä sekä Gustav Paulig Oy:n mainospiirtäjä ja somistaja Liisa oli vuosina 1951-1955. Seuraavaksi hän työskenteli Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpäsäätiön Art Directorina ja graafisena suunnittelijana.

Tieteellisten julkaisujen kuten väitöskirjojen ja oppikirjojen (mm. professori Paavo Vara) kuvittajana ja taittajana sekä adressien tekstaajana hän toimi myös freelancerina Helsingissä 1955-1958 ja sen jälkeen Turussa.

Sarjakuvapiirtäjänä Liisa toimi muun muassa Terveydenhoitolehdessä, jossa ilmestyi Tohtori Timo Tilhi. Sanaristikoiden kuvituksia hän teki llmari Turjan päätoimittaman Uuden Kuvalehden suurristikoihin.

Heraldikkona Liisa on suunnitellut viirejä, tunnuksia ja liikemerkkejä; paikallisista mainittakoon Loimaan maatalousoppilaitos, Loimaan aluesairaala, Eevamaija ja Niinijoen Metsästäjät ry.

Opintomatkojen kohteita vuosikymmenten varrella ovat olleet Tukholma, Leningrad, Tallinna ja Wien.

Nuorison kasvattajana Liisa Kaarsalo teki uran kuvaamataidon opettajana Opintien koulussa Hirvikoskella, keskikoulussa 1974-1976 ja peruskoulun yläasteella 1976-1991. Opettajantyönsä lisäksi Liisa veti koulussa useita hyvin suosittuja kuvataidekerhoja, joihin osallistui suuri määrä oppilaita.

Kuvataiteilijana ja valokuvaajana Liisa on osallistunut näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla (Englanti, Hollanti, Islanti, Itävalta, Kiina, Norja, Portugali, Ruotsi, USA). Kotimaisissa kutsunäyttelyissä hän on ollut mukana muun muassa Helsingissä, Forssassa ja Turussa.

Luonto- ja taidevalokuvaajana hän on menestynyt kansainvälisissä näyttelyissä niin, että saavutti EFIAP-arvonimen (Excellence FIAP). Luontoaiheisia yksityisnäyttelyjä on ollut kahdesti Forssan Luonnonhistoriallisella Museolla sekä Yläneen kirjastossa.

Liisan julkaistuihin töihin kuuluu julisteita, kirjojen ja äänilevyjen kansia ja vuosikertomuksia sekä postikortteja. Joulukortteja hän on suunnitellut ainakin Loimaan Seudun Osuuspankille ja Loimaan aluesairaalalle.

Loimaan Taideseuran lisäksi Liisa on ollut aktiivinen Loimaan Kamerat ry:ssä, jota hän oli mukana perustamassa 1971; johtokunnan jäsen hän oli Kameroissa 1971-1977. Hän on myös seuran kunniajäsen. Loimaan kaupungin kulttuurilautakunnan jäsen Liisa oli 1973-1976. Hän on Grafian ja Suomen Luonnonvalokuvaajien jäsen.

Liisa Kaarsalo on lähes koko ikänsä harrastanut musiikkia ja valokuvausta, sekä luontoa sen monissa muodoissaan. Nuorena hän teki pitkiä Lapin vaelluksia, aina Jäämeren rannalle asti.