s.1969 os. Anttila

Kuvataiteilija ja valokuvataiteilija, TaM

Asun ja työskentelen Niinijoella Loimaalla ja Kuressaaressa Saarenmaalla Virossa. Vuodesta 2000 olen pitänyt yksityisnäyttelyitä. Työsken-telen kokonaisuuksittain, aihe abstrahoituu ja vie uuteen teemaan. Töissäni yhdistyvät kauneus, herkkyys ja voima. Teoksissani olennaisia elementtejä ovat sekä muoto että sisältö. Etsin teoksiini kauneutta, jotta katse kulkisi kuvassa ja jotta teosten katseleminen yhä uudestaan loisi uusia ajatuksia. Teosten nimet esittävät vain yhden näkökulman.

Käytän useita eri ilmaisutekniikoita, pääasiassa valokuvausta ja maalausta. Pidän piirustusten viivasta, mustan ja valkoisen kontrastista. Maalaan munaöljytemperalla, akryylilla ja akvarellilla. Munaöljytemperamaalauksessa minua kiehtovat valovoimaisuus, värien intensiivinen hehku ja pintavaikutelma. Akvarelli on myös kevyt ja hengittävä maalaustekniikka. Maalaukseni ovat tunnelmia, ajatuksia ja värien leikkiä erilaisin tilavaikutelmin.

Taidevalokuvissani sisältö ja tunnelma ovat myös olennaisia. Valtaosa taidevalokuvistani on mustavalkoisia, värilliset valokuvateokseni lähenevät pelkistyneisyydessään maalauksellisuutta. Mustavalkoisuus tekee kuvasta rauhallisen, se irrottaa kuvatun todellisuudesta. Valokuvissa kohtaavat ikuisuus ja silmänräpäys, hetki menneen ja tulevaisuuden välillä. Taidevalokuvani ovat hiljaisia, usein arkkitehtonisia tiloja, miljöitä tai hetken sommitelmia. Sommittelen teokseni kuvatessani ruudun, en rajaa ruutuja myöhemmin. Kuvaan usein vain yhden ruudun. Näen valmiin teoksen kuvatessani.

http://www.kajaniemi.fi/

Kati Kajaniemi, Toukokuussa