Taidetalo

Lylyn talo on rakennettu vuonna 1928. Rakennus on alun perin toiminut sahanjohtaja Alfred Lylyn perheen asuntona sekä Rantatiellä sijainneen höyrysahan pääkonttorina. Rakennuksen ovat suunnitelleet Paatelan arkkitehtiveljekset. Tyyliltään rakennus edustaa 1920-luvun klassismia. 50-luvulla Loimaan kauppakoulun kannatusyhdistys osti Lylyn talon. Rakennuksessa toimi kauppakoulu vuoteen -65, josta asti työväenopisto on käyttänyt taloa opetustiloinaan.

Taidetaloksi Lylyn talo muuttui marraskuussa 2012, kun rakennuksen toisessa kerroksessa avattiin yleisölle Loimaan taidemuseo. Taidetalon peruskorjauksen suunnitteli arkkitehti SAFA Pasi Mäkinen.

Loimaan Taidetalo on muutakin kuin kaupungin kokoelmien esittelijä: se kertoo paikallisesta perinteestä, koulutuksesta ja vaikutelmasta, jonka kuvataide luo paikkakunnasta.

Taidetalon toisessa kerroksessa sijaitsevat Loimaan taidemuseon näyttelytilat.
Kokoelmanäyttely vaihtuu kerran vuodessa ja vaihtuvan taiteen tiloissa olevat näyttelyt noin neljän kuukauden välein.

Taidetalon sisäänkäynti on rampillinen ja rakennuksessa on hissi. Taidemuseon näyttelytilat voi kiertää pyörätuolilla.

Museokaupastamme löydät postikortteja, kirjallisuutta, kangaskasseja, T-paitoja sekä Loimaa-tuotteita. Meillä on myynnissä myös Alpo Jaakolan vuonna 1993 Ateljee Hulmin Alpo Jaakola-mallistoon suunnittelemat Silmä sekä Sivupersoona-korut. Korut on valmistettu Alpon piirustusten pohjalta käsityönä.

Kuvassa Loimaan taidemuseon museokaupan tuotteita, kuten koruja, paita sekä kirjoja.

Loimaan taidemuseon Meeri-salissa soi musiikki klassisesta jazziin. Tiistaikonsertit järjestetään noin kerran kuussa syksyisin ja keväisin. Liput konsertteihin maksavat 10/8€, museokortilla 7/5€. Loimaan seudun musiikkiopiston opiskelijoille vapaa pääsy.

Meeri-sali on vuokrattavissa myös vaikkapa kokouskäyttöön. Tilavuokra Meeri-salille 40€ (korkeintaan neljä tuntia).