16.2.2024

Tiistaikonsertit keväällä 2024

Esiintyjät

  • 16.1. Ophelia
  • 6.2. Aboa -kvartetti
  • 5.3. Joonas Widenius
  • 9.4. The Captain

16.1. Ophelia

Luuttulauluduo Ophelia on turkulainen vanhan musiikin yhtye. Ophelia on erikoistunut luuttulaulujen esittämiseen, varsinkin englantilaiseen 1500- ja 1600-lukujen musiikkiin ja aivan erityisesti John Dowlandin lauluihin.

Luvassa on erityinen konsertti Loimaalle, jollaista harvemmin pääsee kuulemaan.

6.2. Aboa -kvartetti

Aboa-kvartetti soitti yhdessä n. parikymmentä vuotta esiintyen Suomessa, Venäjällä, Tsekeissä, Englannissa monissa eri konserteissa ja yhteyksissä klassisella ja myös modernin musiikin ohjelmistoilla. Nyt kokoonpano on aloittanut jälleen konsertoimisen usean vuoden tauon jälkeen.

Kokoonpano esittää Beethovenin Jousikvartetti nro 1 (F-duuri op. 18) sekä D. Shostakovichin Jousikvartetto nro 8 ”Sodan ja fasismin uhrien muistolle” (c-molli op. 110)

5.3. Joonas Widenius

Joonas Widenius on suomalainen kärkikaartin flamencokitaristi, joka vie kuulijan matkalle Andalusian lämpöön virtuoottisen kitaran matkassa.

Soolokeikalta on luvassa perinteisiä espanjalaisia flamencosävelmiä sekä Wideniuksen omia flamencokitarateoksiaan.

9.4. The Captain

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu ”yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista”, kuuluu maamme aktiivisimpiin muusikoihin. Hänen pitkään odotettu uusi trio-albumi The Captain ilmestyi alkuvuodesta 2023, ja yhtye teki keväällä/kesällä 50-konsertin levynjulkaisukiertueen Rovaniemeltä Helsinkiin.

Nyt The Captain saapuu myös Loimaalle, päättämään kevään tiistaikonserttisarjan.

Triossa mukana on Zacharias Holmkvist (kontrabasso) sekä Stefan Brokvist (rummut)

Konsertit alkavat klo 19. Liput 10/8€, museokortilla 7/5€.
Loimaan seudun musiikkiopiston opiskelijoille vapaa pääsy.