11.5.2023

Alpo Jaakolan patsaspuisto avautuu jälleen torstaina 1.6.2023

Alpo Jaakolan patsaspuisto avautuu jälleen torstaina 1.6. klo 11. Olemme avoinna aina 2.9. asti, ti-su klo 11-18. Pääsymaksumme ovat 5/3€, alle 18-vuotiaille sekä museokortilla vapaa sisäänpääsy. Samalla pääsylipulla pääset tutustumaan myöskin Kuivurigalleriaan sekä Loimaan Taidemuseon näyttelyihin.

Tule tutustumaan ainutlaatuiseen taidekohteeseen Loimaalla! Professori Alpo Jaakola (1929-1997) oli Loimaalaissyntyinen taiteilija, joka tunnetaan myös Saviseudun Shamaanina. Jaakola muutti patsaspuiston alueelle, pieneen Metsämökkiin, vuonna 1953. Jaakolan suureksi epäonneksi valtatie 9:n tielinjaus vedettiin niin läheltä hänen kotiaan, että liikenteen aiheuttama melu lopulta pakotti hänet muuttamaan pois patsaspuiston alueelta vuonna 1979. Tätä ennen hän suojeli puiston takana sijaitsevan neljän hehtaarin metsäalueen. Patsaspuisto on ollut avoinna yleisölle vuodesta 1992.

Kesällä patsaspuiston parkkialueen vieressä sijaitsevassa vanhassa kuivurirakennuksessa toimii taidegalleria. Kuivurigalleria on avoinna patsaspuiston aukioloaikoina.

Tänä vuonna Kuivurigalleriassa on esillä 55 vuotta täyttävän Loimaan Taideseuran Taidesatoa-näyttely. Kuivurigalleriassa näyttely on seuran historiassa toinen. Aktiivisen Taideseuran puheenjohtajana toimii Tarja Lammela ja siihen kuuluu noin 90 jäsentä.

Taidesatoa-näyttelyssä on esillä töitä kolmen viimeisen vuoden ajalta ja enintään viisi työtä samalta taiteilijalta. Kyseessä on siis sangen läpileikkaava näyttely juhlavuottaan viettävän Loimaan Taideseuran jäsenten teoksista.
Osa teoksista on ripustettu patsaspuiston monipuoliseen kesäkahvilaan!