9.2.2017

Leena ja Markku Lukka – Värien ja muotojen leikkiä – matka menneestä tulevaan 21.5.-3.9.2017

Näyttely koostui pääosin Leena Lukan akryylimaalauksista ja Markku Lukan öljyvärimaalauksista. Parin ensimmäinen yhteinen näyttely oli Lemin vanhassa pappilassa kesällä 2016. Markku Lukka on syntynyt ja käynyt koulunsa Loimaalla, minkä vuoksi lappeenrantalaispari halusi järjestää näyttelyn Alpo Jaakolan patsaspuistossa. Lukka, jonka vanhemmat olivat Kurkijoelta lähtöisin olevia evakkoja, pääsi ylioppilaaksi Loimaan yhteiskoulusta vuonna 1964, opiskeli Turun yliopistossa ja on asunut Lappeenrannassa vuodesta 1975 alkaen.

Markku Lukka aloitti aktiivisen maalaamisen jäätyään eläkkeelle vuonna 2010 Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, jossa hän toimi professorina vuodesta 1975 alkaen sekä rehtorina vuosina 1998 -2008. Taideopintoja hän on saanut Etelä-Karjalan kansalaisopiston kuvataiteen kursseilta. Markku Lukan ensimmäinen oma näyttely järjestettiin vuonna 2015. Tämän lisäksi hän on osallistunut Etelä-Karjalan taideyhdistysten alueelliseen vuosinäyttelyyn kolmena viime vuotena. Hän on Lappeenrannan Taideyhdistyksen jäsen.

Leena Lukka (ent. Sjöblom) on tehnyt taidetta vuodesta 1980 lähtien. Taiteilijan keskeisinä alueina ovat olleet Öljy- ja akryylimaalaus ja metalligrafiikka. Terveydenhuollon opettajan työn ohella hän on kouluttautunut taide-ja kulttuurikasvattajaksi Taideteollisessa korkeakoulussa. Lisäksi hän on osallistunut lukuisille eri taiteilijoiden järjestämille taidekursseille. Lukka on pitänyt yksityisnäyttelyjä ja osallistunut Etelä-Karjalan taideyhdistysten alueellisiin vuosinäyttelyihin sekä ryhmänäyttelyihin useiden taiteilijoiden kanssa. Hän on toiminut pitkään Lappeenrannan Taideyhdistyksen hallituksessa ja ollut myös yhdistyksen puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana.