9.2.2008

Satu Koivikko, Hannu Mäkelä, Mimosa Hellman – Huutava punainen 22.7.-31.8.2008

Satu Koivikon maalauksia, Mimosa Hellmanin valokuvia ja Hannu Mäkelän musiikkia Kuivurigalleriassa 22.7.-31.8.2008.

Oululaissyntyisen Satu Koivikon monet loimaalaiset tuntevat työväenopiston pitkäaikaisena taideaineiden opettajana, mutta harvemmat tuntevat hänen palavaa taiteilijapersoonaansa. Esillä on kookkaita maalauksia ja keramiikkaa täynnä vimmattua elämänhalua.

Mimosa Hellman on nuori lupaava valokuvaaja ja vaatelavastaja.  ”Mielellään matkustaja” on kuvannut Intiaa pitkän rautatiematkan varrelta vuoden 2008 alkupuolella.

Hannu ”Enver” Mäkelä on työskennellyt musiikin parissa ikänsä. Jostain vuosien takaa joku saattaa muistaa Kolme Seisoo Vinossa -yhtyeen, ja toisaalta nuoremmat tietänevät rosoisen The Preservatives -bändin. Siinä välissä on paljon levyjä ja keikkoja ympäri maailmaa. Viimeksi Enverin luomaa näyttelyääntä kuultiin Sakari Peltolan ”Spare parts”-näyttelyssä Saksassa 2007. Silloin audiovirta oli kemiallisen, vulkaanisen ja mekaanisen massan yhdistelmää, joka oli melkein pelottavakin kollaasi.

”Huutava Punainen”-näyttelyn musiikki on lapsenomaisen tanssahtelevaa dub/reggaeta. Idea ei ole ihan tuulesta temmattu, sillä Enverin reggaeharrastus alkoi jo paljon ennen rippikouluikää joskus 1970-luvun alkupuolella… Dub-musiikille tyypillisenä musiikki on hidasliikkeistä ja teokset pitkiä. Instrumentaalireggaen kuningassoitin on tietenkin melodica – ja sitä kuullaan paljon.

Enverin äänimaailmaa voit kuunnella täällä.